Vegansk marängswiss
Du behöver:
- 1 förpackning Kikärtor
- Socker
- Kokosmjölk
- Bär
- Frukt
- Choklad
- Vaniljsocker
- Juice från en citron
Gör såhär:
Marängerna:
- Sätt ugnen på 100 grader
- Häll av en förpackning med kikärtor och ta tillvara på spadet. Spara kikärtorna till matlagning
- Blanda kikärtsspad, ½ tsk vaniljsocker, 1 ½ dl Socker och citronjuice i en bunke och vispa till ett hårt skum med elvisp.
- Klicka ut skummet till maränger på en plåt, ställ in i ugnen ca 1 timme och därefter ca 2 timmar på eftervärme.
- Njut
Glassen:
- Använd det tjocka lagret i kokosmjölken och blanda med bär av valfri smak.
- Vispa eller mixa och smaka av, för sötning fungerar både honung och socker.
- Lägg i skål och frys.
- Voilá! Härlig bär och kokosglass.
Servera gärna glassen och marängerna med en fruktsallad och smält choklad.
Supergoda bars
Du behöver:
- 5 dl Riven kokos
- 5dl Mandlar
- 2st rödlökar
- 5 dl Cashewnötter
- 8 msk Mandelsmör
- 6 msk Sirap
- 4 msk Vatten
Här har vi räknat på en ganska stor sats, du kan minska och ändra som det passar dig
Gör såhär:
- Mixa alla ingredienser, känns det för torrt så addera mer vatten
- Tryck ut innehållet i en form och ställ i kylen
- När det stelnat skär du upp det i lagom stora bitar
- Njut!
Kola
Du behöver
- 7dl margarin (mjölkfritt såklart, ta det du gillar bäst)
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl socker
- 8 msk kakao
Gör såhär:
- Blanda alla ingredienser i en kastrull
- Låt koka i knappt tio minuter, rör om noga.
- Häll upp smeten i en klädd plåt
- Låt stelna i kyl och skär sedan i bitar